המטרה שלי היא חד משמעית
להציג לכם את היתרונות והחסרונות במהלך
כמו תמיד(:
אז מזה בכלל שש"כ?
שש"כ (ראשי תיבות של "שעבוד שוטף כללי") הוא כלי פיננסי
המאפשר לבנק להבטיח את החזר הלוואה שנתן לחברה. המשמעות היא שבמקרה שהחברה לא תעמוד בתנאי ההלוואה, הבנק יהיה רשאי להשתלט על נכסיה, כולל ציוד, מלאי, נדל"ן וחשבונות בנק.
השעיבוד נרשם אצל רשם החברות!! שתבינו את המשמעות!!
חשוב לציין שעבוד שוטף כללי חל על כל נכסי החברה, גם אלו שלא פורטו במפורש בהסכם ההלוואה. כתוצאה מכך, קיימת סכנה ממשית שהחברה תיאלץ להפסיק את פעילותה אם לא תצליח להחזיר את ההלוואה.
כמה מהחסרונות של שש"כ:
הגבלת גיוס אשראי: חברה החתומה על שש"כ תתקשה לקבל אשראי נוסף מבנקים אחרים, כיוון שהבנק הראשון יהווה בעל זכות קדימה על נכסיה. ( דוגמה מעולם המשכנתאות דרגה שנייה שהריבית יותר גבוה בגלל הסיכון! אז פה זה יותר חריף!!)
תלות בבנק: חברה החתומה על שש"כ הופכת למעשה ל"שבויה" של הבנק, כיוון שאין לה ברירה אלא להמשיך לפעול איתו. כתוצאה מכך, הבנק עשוי לנצל את המצב ולדרוש ריביות ועמלות גבוהות.
סיכון מוגבר במקרה של קשיים: אם החברה נקלעת לקשיים כלכליים, הבנק יכול להפעיל את השעבוד ולקחת את נכסיה. כתוצאה מכך, החברה עלולה להגיע לחדלות פירעון.
הבינו את ההשלכות המשפטיות והכלכליות של חתימה על ההסכם הזה
עם זאת, קיימים מספר מקרים בהם עשויים להיות יתרונות מסוימים לשש"כ:
כמה מהיתרונות של שש"כ:
1.קבלת הלוואה גדולה יותר: במקרים מסוימים, שש"כ עשוי לאפשר לחברה לקבל הלוואה גדולה יותר מהבנק. הסיבה לכך היא שהבנק רואה בשש"כ ביטחון נוסף להחזר ההלוואה.
2.ריבית נמוכה יותר: במקרים נדירים, ייתכן שהבנק יציע לחברה ריבית נמוכה יותר על ההלוואה אם היא תסכים לחתום על שש"כ.
3.שיפור תזרים המזומנים: במקרים מסוימים, שש"כ עשוי לסייע לחברה לשפר את תזרים המזומנים שלה בטווח הקצר. הסיבה לכך היא שהחברה מקבלת את סכום ההלוואה באופן מיידי, ויכולה להשתמש בו לצורך מימון פעילותה.
חשוב לציין שגם במקרים אלו, יש לשקול היטב את הסיכונים הכרוכים בחתימה על שש"כ לפני קבלת החלטה.